Fantasia

Op deze website vind je alles over de megapopulaire serie Fantasia. Vanaf deze pagina verwijzen we u door naar andere websites over dezelfde serie.

De serie is geschreven door de bekende schrijversmuis Geronimo Stilton. In 2004 verscheen het eerste deel en sindsdien zijn er honderdduizenden exemplaren over de toonbank gegaan. In 2019 verscheen het veertiende deel. Elk jaar in oktober verschijnt er een nieuw deel.

Bij ieder boek in deze reeks wordt iets extra´s gestopt. Zo begonnen we in deel 1 met de fameuze kras-en-ruik-pagina’s. Deze extra zit er iedere keer bij en wordt aangevuld met grapjes als 3D-pagina’s, bewegende beelden, UV-inkt, goud op snee of zelfs een scheetkussen. Ook zijn de boeken stuk voor stuk lekker dik, bijna 400 pagina’s. Fantasia 9 spande de kroon met maar liefst 720 pagina’s.

Zelfs Thea Stilton heeft haar eigen Heksen -en Prinsessen serie van Fanatsia.

Ook dankzij de verhalen is deze serie zeer geliefd. Geronimo Stilton maakt in elk boek een reis naar het rijk Fantasia. Zijn Fantasia-vrienden vragen hem om hulp wanneer ze in de problemen zijn gekomen. En zoals we van Geronimo gewend zijn, slaagt hij altijd in zijn beproevingen. Niet voor niets heet hij Ridder zonder Vrees of Blaam en ieder avontuur is daarmee nog spannender dan het vorige!

Dat de lezers deze boeken waarderen blijkt wel uit het feit dat maar liefst vijf Fantasia-titels bekroond werden met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Deel IV, V, VI, VII en IX hebben deze prijs gekregen.

Kijk rond op onze Fantasia-websites en ontdek zo alles over deze geweldige serie.