Thea Stilton is de stoere zus van Geronimo Stilton. Ze is een bezig muisje, want niet alleen schrijft ze boeken, ook is ze verslaggeefster bij de krant van haar broer, De Wakkere Muis, en geeft ze les op het Topford College. Maar ook in haar vrije tijd zit Thea Stilton geen seconde stil; als ze niet aan het reizen is, doet ze aan karate, parachutespringen, motorrijden. Ze is totaal geen angstmuis, in tegenstelling tot haar broer!

Inmiddels heeft Thea Stilton meerdere series op haar naam staan. Ze begon in 2008 met de knalroze hardback-serie over de Thea Sisters, vijf vriendinnen die studeren aan het Topford College en die zo veel bewondering voor Thea hebben dat ze hun vriendinnengroepje naar haar vernoemden. Ditzelfde groepje knagermeiden lossen in de serie De Zeven Rozen veel mysteries in fantasiewerelden op. Ook is er een wat kleinere paperback-serie en heeft Thea voor de wat oudere fans een fantasy-reeks over de Prinsessen en de Heksen van Fantasia geschreven.

Als klap op de vuurpijl begonnen broer en zus in 2016 aan het samen schrijven van een spannende nieuwe fantasy-serie voor kinderen van 10 jaar en ouder, De 13 Zwaarden.

Geronimo Stilton de broer van Thea beleeft in de Fantasia boeken zijn grootste avonturen.